Couperose & Rosacea behandling i Malmö

Behandla couperose och rosacea effektivt

Kouperosbehandling med Hyperpuls

Couperose är små, synliga blodfyllda kapillärer strax under hudens yta. Dessa är vener som har förlorat egenskaperna att dra ihop sig igen. Så de expanderar genom huden på ett sätt som är tydligt synligt, som en enda ven, eller helt enkelt som rodnad i huden. De främsta orsakerna till rosacea är genetik, svaghet i bindväv, graviditet, hormoner, stigande ålder eller för mycket sol.

Lyckligtvis finns det en snabb, enkel, säker och ekonomisk lösning för att eliminera oönskad rodnad och fläckig hud med behandlingar på Release Laser Clinic. Behandlingen med ljuset från Hyperpulse värmer främst kärlen och gör den röda huden ljusare, samtidigt som den stärker bindväven.

Couperose ska inte förväxlas med åderbråck. Dessa kan inte behandlas med Hyperpulse!

Rosacea behandling med Hyperpuls

Rosacea börjar med röda fläckar i ansiktet, som sträcker sig från sidorna av kinderna till näsan, pannan och hakan. Nästa steg är svullnader, bulor och svullnad, följt av vattenretention. Det finns perioder av utbrott och remission. Även om det inte finns något känt permanent botemedel, kan tillståndet begränsas och kontrolleras av våra kliniskt utbildade terapeuter.

Hyperpulsen använder olika våglängder av ljus för att behandla de svullna blodkärlen i de drabbade områdena i ansiktet. Det som orsakar rosacea absorberar så att säga detta ljus och renar partiklarna som orsakar rodnad. De ytliga venerna värms upp och kan bli ljusare i färgen, vilket gör att rodnaden i huden bleknar.

Regelbundna behandlingar på Release Laser Clinic kan hjälpa till att hålla dina symtom under kontroll.

Hur fungerar det?

Hos Purity One börjar du alltid med en personlig konsultation. Det är här vi förklarar vad du kan förvänta dig, hur behandlingen fungerar och vilka förutsättningarna är för en behandling. Eventuella specifika önskemål från din sida kommer givetvis att diskuteras under denna konsultation.

Huden testas för att fastställa den optimala behandlingsenergin. Med denna behandling släpps 1-2 ljuspulser ut i behandlingsområdet. Rödheten blir mörkare eller kan försvinna helt. Detta kan vara en omedelbart synlig effekt eller ske med viss fördröjning.

Vanliga frågor

Kommer behandlingen göra ont?

Behandlingen är inte smärtsam, även om vissa klienter känner en lätt klämkänsla.

Finns det bieffekter jag bör vara medveten om?

Din hud kommer att kännas stärkt och ren, och kommer att stråla och glänsa tack vare de nyligen exponerade hudcellerna. Lätt peeling är normalt några dagar efter din första behandling, så undvik exfolierande scrubs eller lotioner före och åtminstone i 3 dagar efter behandlingen. Undvik också att utsätta din nya hud för solljus eller solarier.

När ser jag resultat av behandlingen?

Resultaten av behandlingen för Couperose eller Rosacea kommer gradvis att synas under 3-6 behandlingar. De flesta klienter upplever en total minskning på cirka 75 %, även om resultaten kan variera beroende på hudtyp.

Eftervård

Första 2 timmarna Din hud kan kännas varm vid beröring, vara något känslig och verka mer rödaktig. Använd Release Super Active Gel för att lugna huden, hemma. Tvätta endast det behandlade området med kallt eller ljummet vatten. Undvik att använda starkt doftande lotioner, tvål eller exfolierande krämer. Var försiktig och undvik att skrubba. Om du måste använda smink, se till att endast använda mineralbaserat smink.

Första 24 timmarna Undvik för varmt eller kallt vatten. Undvik starkt doftande lotioner eller tvål, exfolierande krämer och skrubbar. Undvik att klämma eller repa huden. Använd Release Active Protect SPF50+ solskyddsmedel för att skydda din hud från solen.

24 till 72 timmar

Om pigmentfläckar eller fräknar fanns på behandlingsområdet kommer dessa att bli mörkare och försvinna under 1-3 veckor. Skrapa inte av dem!

Medan din hud fortfarande är röd

  • Undvik användningen av AHA (Alpha Hydroxy Acid) eller vitamin A-produkter.
  • Undvik simbassänger eller spa med kemikalier/klor.
  • Undvik aktiviteter som orsakar mycket svett.

3 dagar+ Kom ihåg att applicera din Release Active Protect 50+ solkräm varje dag för att skydda din hud från solens strålar för att undvika upprepade skador.

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00

Övriga tider och lördagar efter överenskommelse.