Infraröd bastu i Malmö

Infraröd bastu

Iyashi Domes är en japansk infraröd bastu. Skillnaden mot traditionell bastu är att kroppen värms upp inifrån och tränger ner djupare. Värmen når ner djupare tack vare den framstående japanska teknologin som kallas Black Carbon.

Infraröd bastu används för detox, bidrar till att forma kroppen vid bantning och används vid anti-aging behandlingar. En annan stor fördelen med infraterapi är att det går att använda för avslappning av muskler och öka blodcirkulationen i samband med intensiv träning.

Infraröd bastu med friskvårdsbidrag

Infraröd bastu klassas även som friskvård, det betyder att du med fördel kan använda ditt friskvårdsbidrag här hos oss.

 

Vilka fördelar har infraterapi med Iyashi Domes?

Iyashi Domes sänder ut infraröd strålning djupare än många andra motsvarande behandlingar. Genom att det är kroppen som värms upp, inte omgivande luft är det en behaglig metod som gör  kroppen och själen gott. Iyashi Domes infraröda behandlingar används för:

1. Detox som renar kroppen på djupet

Iyashi Domes infraterapi leder till intensiv svettning vilket ger en djupare detox. Svettningarna leder till att kroppen blir av med olika slaggprodukter, svettkörtlarna kan även utsöndra gifter och tungmetaller som samlats i kroppen.

2. Att Förbränna kalorier vid bantning

Att göra en behandling med Iyashi Domes motsvarar att förbränna cirka 600 kilokalorier vilket motsvarar ungefär att springa 20 kilometer. Eftersom svettningarna går riktigt på djupet hjälper det även till med att motverka celluliter och formar kroppen i kombination med hälsosam kost.

3. Anti-aging behandlingar som föryngrar huden och ökar spänsten

Infraröd behandling bidrar till att stimulera hudens läkningsprocesser och ökar blodcirkulationen. Kombinationen gör att huden återfår elasticitet och känns fastare, samtidigt minskar synliga rynkor och hudtonen blir jämnare.

4. Mjukar upp muskler och frigör spänningar vid träning

Vid intensiv träning hjälper Iyashi Domes infraterapi muskler och leder att slappna av. Det kan även lindra värk i axlar, nacke och rygg. Infraröd terapi används även av elitidrottare för att kunna prestera bättre.

Är det säkert att använda infraterapi med Iyashi Domes?

Behandlingarna är helt säkra och beprövade. Dessutom upplever de allra flesta behandlingarna som mycket njutningsfulla och rogivande. Regelbundna behandlingar bidrar till att bland annat motverka hudproblem och kan hjälpa till att sänka blodtrycket.

Är du gravid bör du rådgöra med din läkare innan du bokar en behandling då graviditeten i sig kan höja kroppstemperaturen. Det gäller även när du äter receptbelagda mediciner eller om du har en kronisk sjukdom. Är du osäker på om infraterapi passar dig kan du även kontakta våra terapeuter för mer information.

Vad är bra att tänka på vid infraterapi?

Före en behandling är det bra att vara utvilad och dricka mycket vatten. Undvik alkohol kvällen innan behandlingen då alkohol i sig är vätskedrivande och påverkar hjärtfrekvensen.

Efter behandlingen är det bra att dricka vatten för att återställa vätskebalansen. Det finns inga direkta biverkningar utan de allra flesta känner bara välbehag efter infraterapi.

Hur ofta går det att använda Iyashi Domes?

Det går att njuta av infraröd bastu som Iyashi Domes regelbundet då det inte är skadligt för kroppen. Det kan vara bra att börja med en till två gånger i veckan för att sedan öka till runt fyra gånger i veckan.

Om svettningarna är mycket kraftiga är det viktigt att kroppen får tillräckligt mycket vätska. Du kan alltid tala med våra välutbildade terapeuter om en behandlingsplan innan du bokar tid.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag för infraterapi?

Ja, hos oss kan du använda bland annat Epassi för att använda ditt friskvårdsbidrag för våra infraterapi behandlingar!

Epassi logotyp

Öppettider

Mån - Fre: 09:00 - 18:00

Övriga tider och lördagar efter överenskommelse.